Garnyra

Igår lördag hade jag bokat in mig på kurs. Kul. Garnyra vid Korsholms vuxeninstitut. Konceptet i korthet var olika workshops med stick- och virktekniker under för- och eftermiddagen. Lätt lunch däremellan och två olika garnbutiker fanns på plats. Tekniktorg med korta förevisningar av t.ex. nålbindning och tvåändsstickning. Ett stort plus var att allt flöt på fint mellan båda språken, fritt blandat, sånt gillar jag. Med ett gemensamt intresse finns det färre möjligheter till dumma missförstånd och onödiga språkbarriärer. Härligt.

g1

Bland workshopsen fanns det att välja mellan allt från dubbelstickning till Rovaniemivantar, från Bavariavirkning till dito krokodil. Honeycomb och estnisk snedrutestickning, sidledes rätstickning och tuppfjät. Sen var det upp till var och en hur mycket eller lite man ville röra sig mellan dessa.

Min förmiddag gick till Rovaniemivanten, hade inte alls tid att kolla runt på annat då. Lite trassel med alla trådändar hit och dit men skam den som ger sig. Består av en ”flätbård” (har inget bättre namn på det), mönsterstickning och intasia. Kommer definitivt att göra mig ett par av de här vantarna!

g2 g3 rovaniemivante

 

 

 

 

 

 

 

Nu är ju just den här min miniatyrvante, utan tumme, så den är nog inget annat än en provbit, men är mycket nöjd över den oberoende. Tog en inspirationsbild av en vante som ”fröken” hade med..

g4

Något att sikta mot!

Under eftermiddagen hann jag lära mig stickad uppläggning, linen stitch, en ny variant av elastisk avmaskning och honeycomb.

Linen stitch, med en, två och tre färger.

Linen stitch, med en, två och tre färger.

g5

Linen stitch i grövre variant med melerat garn

honeycomb

Honeycomb

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vilken dag! Full med inspiration och härlighet!

Tills nästa äventyr, simma lugnt!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s